OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Izborna skupština Kulturno-umjetničkog društva Kamen Sirač održana je 8. siječnja 2011. u vatrogasnom domu u Siraču. KUD Kamen Sirač i u narednom će mandatu voditi dosadašnji predsjednik Igor Križ, odlučeno je jednoglasno na Izbornoj skupštini. Za novog je tajnika izabran Stjepan Salopek, poslove blagajnice obavljat će Monika Križ, a imenovan je i novi peteročlani Nadzorni odbor. Uključivanje mladih u rad A skupine, odrađenih 15-tak nastupa, među kojima i međunarodno gostovanje u Krakowu, obilježili su rad KUD-a u protekloj godini, kazao je predsjednik društva Igor Križ:

 

Unatoč recesiji, KUD Kamen Sirač u prošloj godini nije imao problema s financiranjem, a raspolagao je s oko stotinu tisuća kuna:

 

Kada je riječ o planovima društva, i u ovoj se godini nastavlja rad s mladima, planirano je između 12 i 15 nastupa, te inozemno gostovanje, a nastavit će se i dosadašnja suradnja s daruvarskim HKUD-om Lahor:

 

Okosnica djelovanja kulturno-umjetničkog društva Kamen Sirač, koje broji 60-tak aktivnih članova, je očuvanje siračke tradicije, pa su i najzastupljeniji na našim nastupima plesovi i pjesme siračkoga kraja, a potom i okolice, Bilogore i Slavonije.

Tekst, foto i zvučni zapis: Radio Daruvar


(Broj pregleda: 1454)