OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Službeni Dan Općine Sirač je 31. svibnja, no Dani općine održavaju se po nekoliko dana.

Razlog tome je što je 30. svibnja Dan škole, a 31. svibnja je i Dan Župe Pohoda Blažene Djevice Marije. U tim danima Općina Sirač ima svečanu sjednicu Općinskog vijeća uz domjenak, polažu se vijenci i pale svijeće u Parku branitelja u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, održava se turnir u stolnom tenisu u školskoj dvorani u organizaciji Stolnoteniskog kluba Sirač, održava se Baptstijada u nogomotenom turniru i ostalim sportskim natjecanjima u organizaciji Baptističke crkve i ostale manifestacije po protokolu.

30. svibnja Osnovna škola Sirač obilježava svoj dan natjecanjima učenika u sportskim aktivnostima, svečanim podizanjem Zelene zastave i priredbom učenika.

31. svibnja je i Dan Župe pa se u dopodnevnim satima služi svečana koncelebrirana sveta misa.


(Broj pregleda: 29672)

Novosti i događanja

Dan Općine Sirač 2017. 01.06.2017

Dan Općine Sirač obilježila je svečana sjednica općinskog vijeća koju su uveličali brojni gosti. Programske cjeline kojima se naglasila važnost ovog dana organizirane su u Parku branitelja odavanjem počasti braniteljima i stradalima u Domovinskom ratu.

Dani Općine Sirač 2016. 31.05.2016

Dani Općine Sirač 2016. počeli su priredbom učenika u holu škole, a nastavili se uz gastro ponudu nacionalnih manjina, vatrogasnu vježbu te svečanu sjednicu Općinskog Vijeća i svečanu koncelebriranu misu u župnoj crkvi.

Dani Općine Sirač 2015. 28.05.2015

Općina Sirač obilježila je svoj Dan. Analizirano je tom prilikom što se može, a što treba napraviti. Prenosimo iskustava s kojima se svakodnevno susreće načelnik Branimir Miler. U općini je sve izraženiji nesrazmjer između prihoda...

Obilježeni Dani Općine Sirač 2014. 01.06.2014

Dan Općine Sirač obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su podijeljena javna priznanja i zahvalnice. Svečanosti su obično prilika da se napravi presjek svega što je urađeno i onoga što tek treba uraditi.